Privacy Policy

This is the customer privacy policy (“Privacy Policy”) of Butterscotch Sdn. Bhd. (Co. No. 736035-T) and its respective subsidiaries, related companies and jointly controlled entities (hereinafter collectively referred to as “Strip Malaysia”) discloses how “Strip Malaysia”, “us” or “we” collects, stores and handles the Personal Data (as defined below) of its customers at Strip Malaysia, users of Strip Malaysia’s mobile services, and visitors to the www.strip-my.com website.

We may update this privacy policy from time to time by publishing the amended version on our websites. This privacy policy applies to personal information we hold about individuals. We will only use your personal information in accordance with Personal Data Protection Act 2010 and all other current data protection law in Malaysia and this Privacy Policy.

Please read the following Privacy Policy to understand how Strip Malaysia uses the Personal Data we may collect from you.

By providing your Personal Data to us, you are voluntarily consenting to this Privacy Policy and the collection, use, access, transfer, storage and processing of your personal information as described in this Policy.

OUR WEBSITE
We are committed to keep our website secure. However we ask you to recognise that information provided by you to us through our website or when you ask us to send your Personal Data via email or any other electronic means of communication may not be secure. We cannot be responsible for any loss or unauthorised interception of information transmitted via the internet which is beyond our control.

User-supplied information through registration, surveys, polls or other similar vehicles found in our website are utilised to improve the content of our website and overall customer experience. It is not shared with other organisations for commercial purposes unless specifically stated.

Our website may contain links to other websites outside of Strip Malaysia. Please note that our Privacy Policy only applies to our website and we are not responsible for the security, privacy policy or manner in which how other websites collect your Personal Data.

OUR COMMITMENT TO PROTECT YOUR PRIVACY

At Strip Malaysia, the confidentiality and importance of your Personal Data are our utmost concern; we are therefore committed in protecting your Personal Data privacy with care and in accordance with the statutory provisions. To ensure that you can make informed decisions and feel confident about supplying your Personal Data to us when using our website, mobile and other services, we provide this notice outlining our practices and the choices you have concerning how your Personal Data is being collected and used by us.

THE PERSONAL DATA WE COLLECT
We request information from you in several areas of our website, mobile services and other channels including in-store, which may be used to personally identify you (“Personal Data”). Personal Data that we receive and process will vary, depending on the types of products and services requested by you and may include but not limited to the followings:

  • Your personal information such as your name, gender, date of birth, passport or other personally identifiable number and information about your registered status with any of our subsidiaries, associated companies and/or business associates;
  • Your contact information such as your telephone numbers, mailing addresses, email addresses, and fax numbers;
  • Your credit or debit card information and billing information, including name of cardholder, card number, billing address and expiry date;
  • Your business information such as company name, business title and associated contact information;
  • Your responses to market surveys and contests conducted by us or on our behalf.
  • Your Personal Data provided by governmental agencies, regulatory and statutory authorities,
  • Your Personal Data provided by you such as comments, queries or messages that you may submit to Strip Malaysia in whatever manner,
  • Other data from publically available sources.

We acknowledge that the provision of your personal data is voluntary. However should you decide not to provide us with your Personal Data (particularly relating to your personal information, contact information and past medical history) or should you provide insufficient or inaccurate information or decline to provide obligatory information requested by us, we may not be able to process your requirements and to deliver or to provide you the products or services you request whether partially or in full.

PURPOSE FOR WHICH THE PERSONAL DATA ARE COLLECTED AND USED
We may use the Personal Data you provided for one or more of the following purposes:

  • For your use of the online services available at any of our websites and/or through other telecommunication channels;
  • For the supply of any products and/or services which we may offer to you or you may require from us from time to time including text message (SMS) alerts;
  • For marketing, promotional and customer relationship management purposes, such as sending you updates on latest offers and promotions in connection with our products and services and conducting market research;
  • For identification and verification purposes in connection with any of the services or products that may be supplied to you;
  • To contact you regarding your enquiries;
  • To administer contests and sweepstakes conducted by us or on our behalf;
  • To disclose to a third party to comply with any law, legal requirements, orders, directions or requests from any court, authority or government body of any jurisdiction, which may be within or outside of Singapore;
  • To facilitate the payment for products and services provided by us or our subsidiaries, associated companies and/or business associates including verification of credit card details with third parties and using the Personal Data you provide to conduct matching procedures against databases of known fraudulent transactions (maintained by us or third parties).
  • To improve our security, including in relation to the processing of payment by credit card to guard against the risk of fraud including carrying out matching procedures against databases of known

We may from time to time use aggregate non-identifying information about our customers to better design our website and/or to improve our services and products. This means we may provide this information to third parties. However, this information will never identify any single user in particular.

Except as provided below, we will not knowingly or intentionally use or share the Personal Data you provide to use in ways unrelated to the aforementioned purposes without your prior consent.

HOW TO ACCESS OR CORRECT YOUR PERSONAL DATA
Subjected to the exception provided under Malaysian law, you can obtained information about your Personal Data stored by Strip Malaysia and, may request access to any Personal Data stored about you and request for correction, updating, deletion or disabling of the your Personal Data at any time. If you wish to obtain a copy of any of your Personal Data, if you believe that the Personal Data relating to you which we collect and maintain is inaccurate, incomplete or ceased to be true, or if you believe that the Personal Data held by us was used beyond the scope of the purpose of use disclosed above or was acquired by fraudulent or unlawful means or provided to a third party without your prior consent, please write to us at the address below.

Any queries, complaints, objections or request for access or correction to, or deletion of Personal Data or for information regarding policies and practices and kinds of Personal Data held by us, or should you wisj to limit the processing of your Personal Data, or to withdraw any voluntary consent provided by you, must be in writing and sent to us via postal mail at the following address:

Strip Malaysia Customer Care
28 First Floor,
Jalan Telawi 5 Bangsar Baru
59100 Kuala Lumpur

We reserve a right to impose a reasonable fee as permitted under law for the processing of any data access request. We have the right to refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data for reasons permitted under law.

USE OF COOKIES ON SPA ESPRIT GROUP SITES
A cookie is an alphanumeric string of identifier that websites of the Strip Malaysia, including: www.strip-my.com, use to transfer to the cookie file of the browser on your computer’s hard disk. With the use of cookies, we can better serve you and/or maintain your information across multiple pages within or across one or more sessions. Most web browsers automatically accept cookies, but if you prefer, you can edit your browser options to block them in future.
Two types of cookies are used on the Sites:

Session Cookies, which are temporary cookies that remain in the cookie file of your browser until you leave the site.

Persistent Cookies, which remain in the cookies file of your browser for much longer (though how long will depend on the lifetime of the specific cookie).

LINKS TO OTHER SITES

This website contains links to other sites that are operated by third party companies with different contents, securities and privacy practices. You should remain alert when you leave our site and read the privacy statements of other websites. We have no control over Personal Data that you submit to or receive from these third parties and are not responsible for any Personal Data which you may submit outside of our website.

OUR COMMITMENT TO PERSONAL DATA SECURITY
For example, we use Secure Socket Layer (SSL) protocol—an industry standard for encryption over the Internet—to protect in transmission the Personal Data we collect online. When you type in sensitive information such as credit card details, it will be automatically converted into codes before being securely dispatched over the Internet. All electronic Personal Data that we maintain is securely stored and further protected through our use of appropriate access controls. When disposing of Personal Data, paper documents containing Personal Data are securely destroyed, and electronic files storing Personal Data are permanently deleted.

As stated above, in some instances we may entrust Personal Data to third party service providers (including service providers outside of your jurisdiction), binding them to protect the security of Personal Data and only to use it for the purposes we specify.

DISCLOSURE AND TRANSFER OF PERSONAL DATA
Strip Malaysia is a member of the Spa Esprit Group Pte Ltd (Co. Registration 200707818N) of 8D Dempsey Road, #01-03, Singapore 249672 (‘Spa Esprit Group”), a global beauty, food and beverage company with operations, offices, affiliates and business partners located worldwide. As such, the Personal Data you submit to us in one country may be transferred, used, processed, stored and ac

In addition, we may disclose and transfer Personal Data to and jointly use Personal Data with (whether within or outside of your jurisdiction) our subsidiaries, associated companies, business associates, service providers, and other persons who we consider appropriate, in connection with the services and products provided to or requested by you. We may disclose this information to facilitate communication of news and information about such services and products and otherwise for the purposes mentioned above, under “Purposes for which the Personal Data are Collected and Used.”

The entities with whom we may share your Personal Data include but are not limited to:

  • Strip Malaysia and the Spa Esprit Group and its subsidiaries and related companies;
  • Any agent, contractor or third party service provider who provides administrative, marketing and research, distribution, data processing, telemarketing, telecommunications, computer, payment or other services to Strip Malaysia in connection with the operation of its business;
  • Other business associates such as loyalty program operators and other companies involved in providing customer service or fulfilling customer requests;
  • Credit reference agencies;
  • Credit, debit and /or charge card companies and/or banks;
  • Government or non-government authorities, agencies and/or regulators;
  • Medical professionals, insurers and clinics/hospitals.

Where permitted by applicable local law, we may also disclose your Personal Data to third parties: (i) when required by law, by court order, or in response to a search warrant or other legally valid inquiry; (ii) to an investigative body; (iii) to enforce our agreements with you; (iv) when requested by other government or law enforcement authorities; (v) with your express consent, or, (vi) pursuant to our good faith belief that disclosure is required by law or otherwise necessary to the establishment of legal claims or defenses, to obtain legal advice, to exercise and defend our legal rights, to protect our rights or property and those of our subsidiaries or associated companies, or to protect the life, body or property of an individual. This also applies when we have reason to believe that disclosing the Personal Data is necessary to identify, contact or bring legal action against someone who may be causing interference with our rights or properties, whether intentionally or otherwise, or when anyone else could be harmed by such activities.

We may also transfer any information we have about you as an asset in connection with a merger or sale (including transfers made as part of insolvency or bankruptcy proceedings) involving all or part of Strip Malaysia or as part of a corporate reorganization or stock sale or other change in corporate control.

Please be advised that the Personal Data that Strip Malaysia collects or obtains may be transferred to jurisdictions that offer lesser protection of Personal Data than that provided in your jurisdiction. By submitting personal information to Strip Malaysia or using any Strip Malaysia or its related associates’ website, you understand and consent to such transfer.

CONFIDENTIALITY
Personal Data held by us will be kept confidential in accordance with this Privacy Policy pursuant to any applicable law that may from time to time be in force.

Any questions, comments, suggestions or information other than Personal Data sent or posted to this Website, or any part of the this Website by visitors will be deemed voluntarily provided to us on a non-confidential and non-proprietary basis.
CHANGES TO PRIVACY POLICY

We reserve the right to amend this Privacy Policy from time to time without prior notice. We advise that you check this Privacy Policy on a regular basis. We will post on our website at www.strip-my.com any changes to this policy with the effective data of the changed policy, so that you can be informed of the way we collect and use your Personal Data any time you so choose. If at any point we decide to use the Personal Data you submitted under this current policy in a way that differs materially from the privacy policy that applied at the time of that submission, you will be notified and given the opportunity via the website, email or in writing to opt out or otherwise prevent such usage.

 

YOUR CHOICE
Occasionally, we may use your personal data (including your name and contact details) to send you marketing communications such as emails containing news, offers, promotions and joint marketing offers. However, we will first obtain your consent before doing so. Please see below on how to provide us with your consent.

We may also provide your personal data (including your name and contact details) to third parties including our marketing partners, travel service partners for the purpose of marketing their products and services to you. Again, we will only do this if you provide us with your consent.

You may indicate your consent to the above by the following ways:

  • when providing us with your personal data through our website or a form, ticking boxes indicating your consent;
  • when providing us with your personal data through the telephone, tell our customer representative that you consent; or

You may opt-out from receiving marketing communications at any time, free of charge, by:

  • Following the opt-out instructions contained in the communications;
  • Writing to us at the address listed above; or
  • Updating your email subscriptions by sending us an email to: info@strip-my.com

Any personal data provided to or gathered by Strip Malaysia is controlled primarily by Strip Malaysia and /or Spa Esprit Group.

RETENTION OF DATA
All Personal Data that has been collected from you will only be stored for a limited duration that is relevant to the purpose for which it was processed and for as long as required by applicable law.

This Privacy Policy is written in English language and may be translated into other languages. In the event of any inconsistency between the English version and the translated version of this notice, the English version shall prevail.

******************************************************************************************************************************

DASAR PRIVASI

Ini adalah dasar privasi pelanggan (“Privacy Policy”) Butterscotch Sdn. Bhd. (Co. No. 736035-T) dan anak-anak syarikatnya, syarikat-syarikat berkaitan dan entiti kawalan bersama (selepas ini dirujuk secara keseluruhan sebagai “Strip Malaysia”) menjelaskan bagaimana Strip Malaysia mengumpul, menyimpan dan mengendalikan Data Peribadi (seperti yang ditakrifkan di bawah) pelanggan di Strip Malaysia, pengguna perkhidmatan mobile Strip Malaysia, dan pengunjung ke laman web www.strip-my.com.

Dasar privasi akan dikemaskini dari semasa ke semasa dengan memuatkan naik versi yang dipinda pada laman web. Dasar privasi ini dipakai untuk maklumat peribadi setiap individu. Maklumat peribadi anda hanya akan dipakai mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan mana-mana undang-undang perlindungan data semasa yang berkaitan di Malaysia serta dasar polisi ini.

Sila baca Dasar Privasi berikut untuk memahami bagaimana Strip Malaysia menggunakan Peribadi

Data yang kami dapat kumpulkan daripada anda.

Anda secara sukarela bersetuju dengan Dasar Privasi ini, pengumpulan, penggunaan, akses, pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan peribadi anda apabila menghantar data peribadi anda pada kami sebagaimana yang dijelaskan dalam polisi ini.

LAMAN WEB KAMI

 Kami  mempunyai komitmen yang tinggi untuk memastikan laman web kami  selamat. Walau bagaimanapun, kami meminta anda memahami maklumat yang anda berikan kepada kami melalui laman web kami atau apabila anda meminta kami menghantar anda Data Peribadi melalui e-mel atau sebarang komunikasi elektronik lain mungkin tidak selamat. Kami tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau pemintasan maklumat melalui internet yang di luar kawalan kami.

Maklumat yang dibekalkan pengguna melalui pendaftaran, kaji selidik atau alat yang terdapat di laman web kami bertujuan untuk menambah baik kandungan laman web kami dan kepuasan pelanggan tidak dikongsi dengan organisasi lain untuk tujuan komersil kecuali apabila dinyatakan.

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain di luar Strip Malaysia. Sila ambil perhatian bahawa Dasar Privasi kami hanya digunakan untuk laman web kami dan kami tidak bertanggungjawab terhadap keselamatan, dasar privasi atau cara-cara laman web lain mengumpul Data Peribadi anda.

KOMITMEN KAMI UNTUK MELINDUNGI PRIVASI ANDA

Strip Malaysia mengambil berat bahawa Data Peribadi anda adalah penting dan sulit. Oleh itu, kami berkomitmen untuk melindungi Data Peribadi selaras dengan peruntukan berkanun. Untuk memastikan anda boleh membuat keputusan yang bermaklumat dan mempunyai keyakinan untuk membekalkan Data Peribadi anda kepada kami semasa menggunakan laman web kami, perkhidmatan mobile dan perkhidmatan lain, kami memaparkan notis untuk menunjukkankan amalan kami dan pilihan tersedia mengenai bagaimana Data Peribadi anda dikumpulkan dan digunakan oleh kami.

DATA PERIBADI YANG DIKUMPUL

Maklumat yang diminta daripada anda di laman web kami, perkhidmatan mobile dan lain-lain saluran termasuk di kedai boleh digunakan untuk mengenal pasti anda.

Data Peribadi yang diterima dan diproses secara berbeza bergantung kepada jenis produk dan perkhidmatan yang anda minta dan mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

Maklumat peribadi anda seperti nama, jantina, tarikh lahir, pasport atau nombor lain-lain yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda  dan maklumat mengenai status berdaftar anda dengan mana-mana pihak kami syarikat subsidiari, syarikat bersekutu dan / atau syarikat perniagaan;

Maklumat hubungan anda seperti nombor telefon anda, alamat surat-menyurat, alamat e-mel, dan nombor faks;

Maklumat kredit dan maklumat kad kredit atau debit anda, termasuk nama pemegang kad, nombor kad, alamat bil dan tarikh luput;

Maklumat perniagaan anda seperti nama syarikat, tajuk perniagaan dan maklumat berkaitan; Jawapan anda terhadap kaji selidik pasaran dan pertandingan yang dijalankan oleh kami atau bagi pihak kami.

Data Peribadi Anda yang disediakan oleh agensi kerajaan, badan regulatori dan badan berkanun

Data Peribadi anda yang disediakan oleh anda seperti komen, pertanyaan atau mesej yang boleh anda serahkan ke Strip Malaysia dalam apa jua cara,

Data lain dari sumber umum.

Kami mengakui bahawa pemberian data peribadi anda adalah secara sukarela. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tidak memberikan kami Data Peribadi anda (terutamanya maklumat peribadi, maklumat hubungan dan sejarah perubatan) ataupun memberi maklumat yang tidak mencukupi atau tidak tepat atau menolak untuk memberikan maklumat wajib  yang diminta oleh kami, kami mungkin tidak dapat memproses kepentingan anda dan memberikan anda produk atau perkhidmatan yang anda minta sama ada sebahagian atau sepenuhnya.

 

TUJUAN DATA PERIBADI DIKUMPUL DAN DIGUNAKAN

Kami boleh menggunakan Data Peribadi yang anda berikan untuk satu atau lebih tujuan berikut:

Untuk penggunaan perkhidmatan dalam talian yang tersedia di mana-mana laman web kami dan / atau saluran telekomunikasi lain;

Untuk pembekalan apa-apa produk dan / atau perkhidmatan yang kami tawarkan kepada anda atau anda perlukan dari kami dari semasa ke semasa termasuk khidmat persanan ringkas (SMS);

Untuk tujuan pemasaran, promosi dan pengurusan hubungan pelanggan, seperti penghantaran kepada anda berita tentang tawaran dan promosi  berkaitan dengan produk dan perkhidmatan kami dan menjalankan penyelidikan pasaran;

Untuk tujuan pengenalpastian dan pengesahan yang berkaitan dengan mana-mana perkhidmatan atau produk yang mungkin dibekalkan kepada anda;

Untuk menghubungi anda mengenai pertanyaan anda;

Untuk mengadakan pertandingan yang dijalankan oleh kami atau wakil kami;

Untuk mendedahkan kepada pihak ketiga sebagai kepatuhan ke mana-mana undang-undang, keperluan undang-undang, arahan, perintah atau permintaan daripada mana-mana mahkamah, pihak berkuasa atau badan kerajaan dari mana-mana bidang kuasa, yang mungkin di dalam atau di luar Singapura;

Untuk memudahkan pembayaran bagi produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh kami atau anak-anak syarikat kami, syarikat bersekutu dan / atau sekutu perniagaan termasuk pengesahan kad kredit dengan pihak ketiga dan menggunakan Data Peribadi anda untuk menjalankan pemadanan terhadap pangkalan data urus niaga palsu (diuruskan oleh kami atau  pihak ketiga)

Untuk meningkatkan keselamatan kami, termasuk pemprosesan pembayaran melalui kad kredit untuk mengurangkan risiko penipuan, ini termasuk menjalankan prosedur padanan dengan pangkalan data

Kami mungkin dari semasa ke semasa menggunakan maklumat agregat yang tidak boleh mengenal pasti pelanggan kami supaya kami dapat mereka bentuk laman web kami dan / atau untuk menambah baik perkhidmatan dan produk kami. Ini bermakna kami boleh memberikan maklumat ini kepada pihak ketiga. Walau bagaimanapun, maklumat ini tidak akan mengenal pasti sesiapa.

Kecuali seperti maklumat di bawah, kami tidak akan sengaja menggunakan atau berkongsi Data Peribadi anda dalam cara yang tidak berkaitan dengan tujuan yang disebutkan di atas tanpa mendapat persetujuan anda terlebih dahulu.

 

BAGAIMANA UNTUK MENGAKSES ATAU MEMBETULKAN DATA PERIBADI ANDA

Tertakluk kepada pengecualian di bawah undang-undang Malaysia, anda boleh mendapatkan maklumat mengenai Data Peribadi anda yang disimpan oleh Strip Malaysia dan, boleh meminta akses mana-mana Data Peribadi disimpan tentang anda dan meminta pembetulan, pengemaskinian, pemadaman atau menghentikan Data Peribadi pada bila-bila masa. Jika anda ingin mendapatkan salinan mana-mana Data Peribadi anda, jika anda percaya bahawa Data Peribadi yang berkaitan dengan anda yang kami kumpulkan dan diselenggarakan tidak tepat, tidak lengkap atau tidak lagi benar, atau jika anda percaya bahawa Data Peribadi yang dipegang oleh kami adalah digunakan di luar skop tujuan penggunaan yang dinyatakan di atas atau telah diperolehi oleh penipuan atau cara menyalahi undang-undang atau diberikan kepada pihak ketiga tanpa persetujuan terlebih dahulu, sila tulis kepada kami di alamat di bawah.

Sebarang pertanyaan, aduan, bantahan, permintaan untuk akses, pembetulan, pemadaman Data Peribadi atau maklumat mengenai dasar dan amalan pengendalian Data Peribadi yang dipegang oleh kami, atau sekiranya anda ingin menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda, menarik diri sebarang persetujuan sukarela yang diberikan oleh anda terlebih dahulu, mestilah secara bertulis dan dihantar kepada kami melalui pos pos dialamat berikut:

Strip Malaysia Customer Care
28 First Floor,
Jalan Telawi 5 Bangsar Baru
59100 Kuala Lumpur

Kami berhak untuk mengenakan yuran yang wajar seperti yang dibenarkan di bawah undang-undang untuk pemprosesan sebarang permintaan akses data. Kami berhak untuk menolak permintaan anda untuk mengakses dan / atau membuat pembetulan ke Data Peribadi anda dengan alasan yang munasabah di bawah undang-undang.

 

PENGGUNAAN KUKI DALAM LAMAN WEB KUMPULAN SPA ESPRIT

Kuki adalah pengecam alfanumerik laman web Strip Malaysia, termasuk: www.strip-my.com

Dengan menggunakan kuki, kami dapat memberi anda lebih baik dan / atau mengekalkan maklumat anda merentasi berbilang laman sesawang dalam satu sesi atau lebih. Kebanyakan pelayar web secara automatik menerima kuki, tetapi jika ingin, anda boleh menyelaras pelayar web anda untuk menyekatnya  pada masa akan datang.

Dua jenis kuki digunakan dalam laman web:

KUKI SESI, yang merupakan kuki sementara yang kekal dalam fail kuki pelayar web anda sehingga anda meninggalkan laman web ini.

KUKI BERTERUSAN, yang kekal dalam fail kuki pelayar web anda lebih lama (tempoh bergantung kepada jangka hayat kuki tertentu).

PAUTAN UNTUK LAMAN WEB LAIN

Laman web ini mengandungi pautan ke laman web lain yang dikendalikan oleh syarikat pihak ketiga dengan kandungan, sekuriti dan amalan privasi yang berbeza. Anda perlu berhati-hati apabila anda keluar daripada laman web kami dan membaca pernyataan privasi laman web yang lain. Kami tidak mempunyai kawalan ke atas Data Peribadi  yang anda serahkan atau menerima daripada pihak ketiga dan kami tidak bertanggungjawab untuk Data Peribadi anda serahkan di luar laman web kami.

KOMITMEN KAMI KEPADA KESELAMATAN DATA PERIBADI

Contohnya, kami menggunakan protokol Secure Socket Layer (SSL) – satu standard industri untuk penyulitan melalui Internet untuk melindungi penghantaran Data Peribadi yang kami kumpul dalam talian. Maklumat sensitif seperti butiran kad kredit akan secara automatik ditukar menjadi kod sebelum dihantar dengan selamat ke Internet. Semua elektronik Data Peribadi yang kami disimpan dilindungi lebih lanjut melalui penggunaan kawalan akses yang bersesuaian. Apabila Pelupusan Data Peribadi diperlukan,  Data Peribadi kertas dihapuskan secara keseluruhan, dan Data Peribadi elektronik adalah dipadamkan secara kekal.

Sebagaimana yang dinyatakan di atas,  kami boleh mengamanahkan Data Peribadi kepada perkhidmatan pihak ketiga pembekal (termasuk pembekal perkhidmatan di luar kawasan anda),  mereka tertakluk untuk melindungi keselamatan Data Peribadi anda dan hanya menggunakannya untuk tujuan yang kami tetapkan.

PENDEDAHAN DAN PEMINDAHAN DATA PERIBADI

Strip Malaysia adalah ahli Spa Esprit Group Pte Ltd (Nombor pendaftaran: 200707818N) beralamat  8D Dempsey Road, # 01-03, Singapore 249672 (‘Spa Esprit Group’), ialah  syarikat kecantikan global, makanan ,minuman dengan operasi, pejabat, anak syarikat dan rakan kongsi perniagaan yang terletak di seluruh dunia. Oleh itu, Data Peribadi yang anda serahkan kepada kami di satu negara boleh dipindahkan, digunakan, diproses dan disimpan

Di samping itu, kami mungkin mendedah, memindah dan berkongsi Data Peribadi (sama ada di dalam atau di luar kawasan anda) dengan anak-anak syarikat kami, syarikat berkaitan, rakan perniagaan, pembekal perkhidmatan, dan orang lain yang berpatutan yang berkaitan dengan perkhidmatan dan produk yang disediakan atau diminta oleh anda. Kami mungkin menberi maklumat ini untuk memudahkan penghantaran berita dan maklumat mengenai perkhidmatan dan produk atau untuk tujuan yang disebutkan di atas ” TUJUAN DATA PERIBADI DIKUMPUL DAN DIGUNAKAN. ”

Entiti yang kami boleh berkongsi Data Peribadi anda termasuk tetapi tidak terhad kepada:

Strip Malaysia dan Spa Esprit Group serta anak-anak syarikatnya dan syarikat berkaitan;

Mana-mana ejen, kontraktor atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang menyediakan pentadbiran, pemasaran  dan penyelidikan, pengedaran, pemprosesan data, telemarketing, telekomunikasi, komputer, pembayaran atau perkhidmatan lain ke Strip Malaysia yang berkaitan dengan operasi perniagaan;

Rakan perniagaan lain seperti pengendali program kesetiaan dan syarikat lain yang terlibat menyediakan perkhidmatan pelanggan atau memenuhi permintaan pelanggan;

Agensi rujukan kredit;

Syarikat kredit, debit dan / atau kad caj dan / atau bank;

Pihak berkuasa kerajaan atau bukan kerajaan, agensi dan / atau pihak regulatori;

Pakar perubatan, penanggung insurans dan klinik / hospital.

Di mana dibenarkan oleh undang-undang tempatan yang berkenaan, kami juga boleh mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga:

(i) apabila dikehendaki oleh undang-undang, melalui perintah mahkamah, atau sebagai tindak balas kepada waran geledah atau pertanyaan lain yang sah;

(ii) kepada badan siasatan;

(iii) untuk penguatkuasakan perjanjian kami dengan anda;

(iv) apabila diminta oleh pihak berkuasa penguatkuasa kerajaan atau undang-undang lain;

(v) dengan persetujuan tegas anda, atau,

(vi) dengan niat baik kami bahawa pendedahan diperlukan oleh undang-undang atau sebaliknya perlu untuk tuntutan atau pembelaan dari segi undang-undang, untuk mendapatkan nasihat undang-undang, untuk menjalankan dan mempertahankan hak undang-undang kami, untuk melindungi hak atau harta kami dan syarikat subsidiari atau syarikat bersekutu kami, atau untuk melindungi nyawa, badan atau harta benda seseorang.

Ini juga terpakai apabila kami mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa pendedahan Data Peribadi adalah penting untuk mengenal pasti, menghubungi atau membawa tindakan undang-undang terhadap seseorang yang boleh menyebabkan gangguan terhadap hak atau harta kami, sama ada secara sengaja atau jika tidak, atau apabila orang lain boleh dirugikan oleh aktiviti tersebut.

Kami juga boleh memindahkan sebarang maklumat yang kami ada mengenai anda sebagai aset yang berkaitan dengan penggabungan atau penjualan (termasuk pemindahan yang dibuat sebagai sebahagian daripada ketidakmampuan bayar atau prosiding kemuflisan) yang melibatkan semua atau sebahagian daripada Strip Malaysia atau sebagai sebahagian daripada penyusunan semula korporat atau stok jualan atau perubahan lain dalam kawalan korporat.

Untuk makluman anda bahawa Data Peribadi yang dikumpulkan atau diperoleh oleh Strip Malaysia mungkin dipindahkan ke kawasan yang menawarkan perlindungan yang lebih rendah daripada Data Peribadi daripada kawasan anda. Dengan menghantar maklumat peribadi kepada Strip Malaysia atau menggunakan mana-mana Strip Malaysia atau laman sesawangnya yang berkaitan, anda memahami dan bersetuju dengannya pemindahan tersebut

SULIT

Data Peribadi yang dipegang oleh kami akan dirahsiakan menurut Dasar Privasi ini mengikut mana-mana undang-undang yang boleh dikuatkuasakan dari semasa ke semasa.

Sebarang pertanyaan, komen, cadangan atau maklumat selain Data Peribadi yang dihantar atau dihantar ke Laman Web ini, atau mana-mana bahagian Laman Web ini oleh pelawat akan dianggap secara sukarela diberi kepada kami atas dasar yang tidak sulit dan bukan proprietari.

PERUBAHAN KE DASAR PRIVASI

Kami berhak untuk meminda Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa tanpa notis terlebih dahulu. Kami menasihati anda menyemak Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa. Kami akan menyiarkan pada laman web kami di www.strip-my.com sebarang perubahan kepada dasar ini dengan tarikh kuatkuasa supaya anda boleh dimaklumkan mengenai cara kami mengumpul dan menggunakan Data Peribadi anda untuk kemudahan anda. Sekiranya kami memutuskan untuk menggunakan Data Peribadi anda berbeza dari dasar privasi yang digunakan pada masa penyerahan itu, anda akan dimaklumkan dan diberi peluang menarik diri atau sebaliknya melalui laman web, e-mel atau tulisan.

PILIHAN ANDA

Kami mungkin menggunakan data peribadi anda (termasuk nama dan butiran hubungan anda) untuk tujuan pemasaran seperti e-mel yang mengandungi berita, tawaran, promosi dan tawaran pemasaran bersama. Walau bagaimanapun, kami akan mendapatkan persetujuan anda terlebih dahulu. Sila rujuk di bawah untuk prosedur memberi kami persetujuan anda.

Kami juga mungkin memberi data peribadi anda (termasuk nama dan butiran hubungan anda) kepada  pihak ketiga termasuk rakan pemasaran kami, rakan perkhidmatan perjalanan untuk tujuan memasarkan produk dan perkhidmatan mereka kepada anda. Kami hanya akan melakukan ini jika anda memberikan kami dengan persetujuan anda

Persetujuan anda boleh diberi secara:

Apabila memberikan kami data peribadi melalui melalui laman web kami atau borang dan menandakan kotak memberi persetujuan anda.

Apabila memberikan kami data peribadi melalui telefon dan memberitahu khidmat pelanggan kami bahawa anda bersetuju; atau

Anda boleh memilih untuk tidak menerima komunikasi pemasaran pada bila-bila masa, secara percuma, dengan:

Mengikuti arahan keluar yang terkandung dalam komunikasi;

Menulis kepada kami di alamat yang disenaraikan di atas; atau

Mengemas kini langganan e-mel anda dengan menghantar e-mel ke: info@strip-my.com

Sebarang data peribadi yang diberikan kepada atau dikumpulkan oleh Strip Malaysia dikawal terutamanya oleh Strip Malaysia dan / atau Spa Esprit Group.

PENYIMPANAN DATA

Semua Data Peribadi yang telah dikumpul dari anda hanya akan disimpan untuk tempoh terhad yang berkaitan dengan tujuan pemprosesan atau dikehendaki oleh undang-undang yang berkaitan.

DASAR PRIVASI INI DITERJEMAHKAN KEPADA VERSI BAHASA MELAYU DARIPADA VERSI BAHASA INGGERIS. SEKIRANYA TERDAPAT KENYATAAN YANG TIDAK KONSISTEN DIDALAM KEDUA-DUA VERSI, VERSI BAHASA INGGERIS HARUS DIGUNA PAKAI.